Gratinert «bakepotet»

Gratinert «bakepotet» er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst til å vente på at den skal bakes. Jeg har laget retten i porsjonsformer, men om du skal servere retten til mange, kan du gange opp og fylle hele langpanna, om du vil.

Gratinert «bakepotet» er en perfekt lunsj-, eller kveldsrett. Beregn 200-300 g potet per person, avhengig av hvor storspiste dere er. Gratinert «bakepotet» kan også brukes som tilbehør til kjøttretter, f.eks. biff, eller koteletter, men da kan du halvere mengden per person.

Skrell potetene og del dem i 2 eller 4, avhengig av størrelsen på potetene og hvor god tid du har.  Kok potetbitene møre i lettsaltet vann, hell av vannet og la dem dampe godt av seg. Mens potetene koker lager du gratineringssausen og denne oppskriften er passe til 4 personer.

1 beger crème fraîche

1 boks mais

2 vårløk i strimler

1 ts finrevet hvitløk

1/2 paprika i små terninger

200 g baconterninger, sprøstekte

1 neve finhakket persille

Pepper og ev. salt

Rør alt sammen og smak til med pepper og ev. salt, men husk at baconet også er salt, så det er ikke sikkert det er nødvendig.

 

Gratinering:

Kokte poteter

Gratineringssaus

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Knus de ferdigdampede potene grovt i ildfaste former, fordel gratineringssausen over og dryss over revet ost.

 

Sett formene midt i ovnen på 200 grader, til osten er gyllen og lekker. Server gratinert «bakepotet» med en gang

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese