Gresk, bakt potet smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonade, om du ikke får tak i lammedeig.
4 bakepoteter
1 ss olivenolje
150 g fetaost
400 g kjøttdeig
1 finhakket løk
2 ss olje til steking
2 dl rømme
3 ss tzatzikikrydder
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
1 pk. reven ost etter ønske
Pakk potetene i aluminiumsfolie og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 2 timer. Del dem i to og legg dem tilbake på bakebrettet med snittflaten opp.
Brun kjøttdeig og løk i olje. Rør inn rømme. Krydre med tzatzikikrydder, salt og pepper.
Legg kjøttdeigblandingen på potetene, legg på fetaostterninger og dryss over reven ost.
Stek potetene litt langt ned i ovnen på 200 grader til osten får fin gyllen farge.
Server gresk, bakt potet alene, eller med litt gresk salat og tzatziki.
![Gresk, bakt potet Gresk, bakt potet](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1050089-scaled.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.