Hafalaab

Hafalaab er en tradisjonell suppe fra Liechtenstein Den består av kraft med dumplings laget av hvete- og maismel i tillegg til bacon eller skinke og gulrot.

1 ss smør

1 løk, finhakket

200 g baconterninger

1 l kraft, helst svin (ev. vann og buljongterninger eller fond)

2 store gulrøtter i tynne skiver

1 neve persille

Salt og pepper

Fres løken i smøret i noen minutter, så den blir blank. Tilsett kraft, bacon og gulrøtter og la det koke på lav varme mens du lager dumplingsdeigen.

Dumplings:

2,5 dl maismel

1,25 dl hvetemel

1 ts bakepulver

2 ss smør, smeltet

1 ts salt

1 ts sort pepper

1,7 dl kraft

1 egg, pisket

Rør sammen ingrediensene til dumplings og lag små, runde boller med en teskje og en hånd. Slipp bollene i kraften og la dem koke med i 10 minutter uten å røre. Sett på lokket og la suppen koke på lav varme i 25 minutter. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.

 

Hafalaab
Hafalaab

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese