Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblanding

Helstekt kylling mascarpone og jordskokk er en rett hvor alt lages i samme form. Kyllingen blir saftig og har en deilig smak av urter. Oppskriften er passe til 4 personer.

Poteter og jordskokker:

500 g jordskokker, skrelt

500 g minipoteter med fint skall

1/2 sitron

4 hvitløksfedd, finhakket

5 kvister frisk timian

3 ss olivenolje

4 dl vann

4 ss kyllingfond

Salt og pepper

3 paprika i forskjellige farger, i strimler

Vask sitronen og riv det gule på skallet fint, før du deler den i to. Spar på skallet og den andre halve sitronen. Del poteter og jordskokker i to og bland dem med sitronskiver, hvitløk, timian, olje, vann, fond og salt og pepper i en ildfast form. Sett blandingen i ovnen på 180 grader, mens du gjør klar kyllingen.

Kyllingen:

1 hel kylling (ca. 1,2 kg)

2 ss olivenolje

Salt og pepper

1/2 sitron i båter

Skall fra 1 sitron

2 løk, i strimler

1 pk mascarpone

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss frisk rosmarin finhakket

2 ss frisk persille, finhakket

1 ss frisk timian, finhakket

Noen hele kvister persille og timian

   

Bland mascarpone, hvitløk, sitronskall og urter og smak til med salt og pepper.

Vask og tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og fyll den med sitronbåtene, løken og noen kvister friske urter. Løsne skinnet på kyllingbrystet fra magen og oppover. Fordel mascarponeblandingen under skinnet, gni den inn med olje, salt og pepper. Bind sammen anklene på kyllingen, snu den og bind sammen vingene.

Ta formen med potet- og jordskokkblandingen ut av ovnen, lag en grop i midten og legg kyllingen i gropen. Dytt potet- og jordskokkblandingen inntil kyllingen, så den ligger støtt. Sett formen tilbake i ovnen, sett inn steketermometer i den tykkeste delen av brystet og stek videre til kjernetemperaturen er 72 grader. Det tar ca. 1 time. Om du ikke har steketermometer, stikk en kniv inn i låret og sjekk fargen på kraften som kommer ut. Kyllingen er ferdig når kraften er klar.

Ta kyllingen ut av formen og dekk den med aluminiumsfolie og et håndkle. Øk temperaturen i ovnen til 25o grader, legg i paprikastrimlene, rør dem sammen med potet- og jordskokkblandingen og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i 10 minutter. Server potet- og jordskokkblandingen med kyllingen på toppen og del den opp ved bordet.

Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblanding
Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblanding

 

Du finner flere oppskrifter med kylling HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese