Sapasui

Sapasui er Stillehavets versjon av chop suey. I denne autentiske sapasuioppskriften bruker jeg kylling, men du kan gjerne bruke storfebiff eller svinefilet, om du vil det. Om du ikke får tak i vermicellinudler, kan du bruke andre nudler du liker.

250 g vermicellinudler

300 g kylling lårfilet i spisestore terninger

2 ss peanøttolje

1 løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

1,5 dl soyasaus, less salt

2 gulrøtter, delt i fyrstikkstore biter

1 ss revet ingefær

2,5 dl vann fra kokingen av nudlene

1 ss kyllingfond

2 vårløk i strimler

1 rød chili, finstrimlet

Pepper

Fres hvitløk, løk og ingefær på middels varme i en dyp stekepanne eller gryte. Når hvitløken begynner å bli litt brun, tilsetter du kjøtt og gulrøtter og fred videre, til kyllingen er fint brunet.

Tilsett soyasaus, nudelvann og fond, og la det småkoke i 5 minutter.

Kok nudlene etter anvisning på pakken i en kjele. Når nudlene er kokt, klipp dem i ca. 5 cm lange biter og rør dem inn i kyllingblandingen.

Om nødvendig, tilsett mer soyasaus og vann i små doser for å få ønsket konsistens.

Smak til med pepper, dryss på chili og vårløk og server.

Sapasui
Sapasui

 

Du finner flere oppskrifter på spennende og velsmakende retter fra hele verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese