Hvit KvikkLunsjkake

Hvit KvikkLunsjkake er perfekt til deg som liker lys og hvit sjokolade best. Jeg dynker den, så den blir saftig og god og liker å bruke konjakk til dynkingen. Om kaken skal være barnevennlig, kan du dynke med melk eller appelsinjuice.

Kakebunnen:

3 egg
150 g sukker
90 g hvetemel
2 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
75 g smør
50 g lys kokesjokolade

Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Det tar ca. 10 min. Sikt inn de tørre ingrediensene og vend dem forsiktig inn i eggedosisen, så ikke luften går ut av den.

Smelt smøret på lav temperatur i en kjele, sammen med kokesjokolade, delt i biter. Hell blandingen over i røren og rør det forsiktig sammen. Stek i en smurt springform på 24 cm, med bakepapir i bunnen, midt i ovnen på 170 grader i ca. 35 minutter. Snu opp/ned på en rist og avkjøl.

Dynking:

Dynk kakebunnen med enten melk, 1 ss konjakk blandet med litt vann, kaffe eller litt appelsinjuice.

Sjokoladekrem:

300 g hvit kokesjokolade
200 g smør, romtemperert
200 g melis

Slå sjokoladeplatene noen ganger i benken, før du åpner pakkene og legg sjokoladen i en bolle. Sett bollen over vannbad og smelt over lav varme på en kokeplate på lav temperatur. Rør av og til. Når blandingen er jevn og fin, settes den til side, så den avkjøles litt.

Visp sammen smør og melis til blandingen er luftig og lys gul. Det tar ca. 5 min. i maskin. Hell i sjokoladen og pisk til alt er godt blandet

Pynt:

6 pk Kvikk Lunsj

Kakestrøssel

Påskeeggodteri

Bre sjokoladekremen over hele kaken, inkludert sidene. Del hver Kvikk Lunsj i to, både på langs og på tvers, med kniv og trykk dem tett i tett på siden av kaken.

Pynt kaken etter eget ønske. Jeg har brukt påskeegg fra Anton Berg og kakestrøssel i hvitt og gull.

 

Du finner mer inspirasjon til en hyggelig påske her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese