Hvit pizza med nduja og trøffelsalami

Hvit pizza med nduja og trøffelsalami er en smaksrik pizza. Nduja er en godt krydret, smørbar pølse fra Calabria i Sør-Italia. Du får kjøpt både nduja og trøffelsalami hos Meny og flere velassorterte matforretninger, i tillegg til en del delikatesseforretninger.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Topping:

1 boks crème fraîche

2 ts revet hvitløk, eller hvitløk fra tube

1 rødløk i strimler

1 pk nduja

100 g  trøffelsalami

10 minitomater, delt i 2

1 neve sorte oliven i skiver

200 g reven ost, gjerne flere slag

Rør sammen crème fraîche, hvitløk, salt og pepper og smør det utover pizzabunnen. Legg på halvparten av den revne osten. Fordel nduja i klatter over pizzaen og legg på resten av ingrediensene, bortsett fra salamien. Dryss over resten av osten og legg på salamien. Sett pizzaen litt under midten av ovnen på full guffe, til toppen er gyllen.

Hvit pizza med nduja og trøffelsalami
Hvit pizza med nduja og trøffelsalami

 

Du finner masse spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese