Indrefilet av hjort med rødbetepuré, portvinssaus og båtpoteter

Vi kjøper hel hjort hver høst og deler med et vennepar. Vi har dugnad på partering og maling av deig og har det veldig hyggelig samtidig. Indrefileten er det møreste stykket på hjorten og vi gleder oss alltid til å lage noe godt av den.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Hjorten:

Beregne ca. 220 g per person, avhengig av hvor storspiste dere er. Fileten krydres med viltkrydder og pepper og stekes 2-3 min. på hver side i litt smør i stekepannen. Sett fileten i ovnen på 70 grader i 20-30 minutter, etter hvor rosa du ønsker den. Om du bruker steketermometer er 53-55 grader rå til medium minus. Medium er 60 grader og medium pluss er 65 til 70 grader.

Dryss på litt salt og la den hvile i 5 min. før den kuttes i tykke skiver.

 

Rødbetepuré:

finner du oppskrift på HER.

Portvinssaus:

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 gulrot i små terninger

Litt smør til steking

2 dl portvin

1/4 flaske kalvefond

5 dl fløte

Salt og pepper

50 g smør

Fres løk, hvitløk og gulrot i litt smør. Tilsetter portvin og la det koke litt inn. Tilsett kalvefond og fløte. La det koke det til det tykner, sil vekk grønnsakene, smak til med salt og pepper og tilsett smør, for at den skal være ekstra blank når du serverer. Må ikke koke etter du har tilsatt smøret.

Server hjortefileten med båtpoteter, rødbetepuré og den deilige sausen og pynt med en timiankvast.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese