Italiensk 3-retters meny

Italiensk 3-retters meny er en hyggelig og velsmakende middag, som krever litt forberedelser, men som er enkel å håndtere når gjestene har kommet.

Velkomstdrinken er limoncello spritz, som du finner oppskrift på HER. Den er en blanding av limoncello, soda og prosecco og smaker friskt og godt.

Forretten er antipasti, med italiensk spekemat, oliven, soltørka tomater, ost og kjeks etter eget ønske. Hele forretten legges klar i forveien, bortsett fra kjeksen, som legges på ved servering. Til antipastien serverer jeg en hvitvin fra Josetta Saffirio, i Piemonte. Den finnes dessverre ikke på polet, men de kan sikkert hjelpe deg å finne en hvitvin som passer.

Italiensk 3-retters meny
Italiensk 3-retters meny – antipasti

Hovedretten er en rett vi kaller «begersvingenlam». Den er lam på italiensk vis, med en helt nydelig skorpe av en blanding av loff, krydder, urter og olivenolje. Du finner oppskrift på denne retten HER. Ripasso smaker perfekt til lam og jeg har valgt denne, som heter Tezza Ma Roat Ripasso Superiore

Italiensk 3-retters meny

Desserten er en av mine favoritter, limoncellotiramisu. Jeg lager limoncello selv, men du får kjøpt den på polet også. Du finner oppskrift på limoncellotiramisu HER.

Italiensk 3-retters meny

Til desserten serverer jeg et glass iskald limoncello og om du ikke lager selv, kan du f.eks. kjøpe denne, som heter Bottega Limoncino Bio, på polet:

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese