Helstekt kylling på grønnsaksseng

Helstekt kylling på grønnsaksseng er saftig, godt og enkelt å lage. I tillegg er det praktisk med hele måltidet i samme form.

800 g poteter i tynne skiver

4 fedd finhakket hvitløk

2 strimlede løk

1 pk sopp i skiver, f.eks. aromasopp

1 ss estragonkrydder

20 cherrytomater

1 potte frisk estragon

1 dl kyllingkraft eller vann og fond

……

200 g smør

2 ss estragonkrydder

Salt og pepper

Smør en stor ildfast form og legg i potetskiver, hvitløk, løk, cherrytomater og sopp.  Krydre med estragon, pepper og salt. Hell over kyllingkraft og sett formen i ovnen på 200 grader, mens du gjør klar kyllingen.

Fyll kyllingen med frisk estragon og krydre den med salt, pepper og tørket estragon. Legg den på toppen av grønnsakene, slik at dryppet fra kyllingen gir smak til grønnsakene og stek videre på 200 grader, langt ned i ovnen. Smelt 200 g smør og rør inn masse estragon, litt salt og pepper. Kyllingen smøres med denne blandingen hvert kvarter hele steketiden. Snu kyllingen når den har fått fin farge på oversiden. Når den har fått fin farge under også, er den trolig klar. Sjekk om det kommer klar kraft ut, ved å stikke en spiss kniv inn ved låret. Om det kommer blod, må den stå litt til. Det tar ca. 1-1,5 time, avhengig av størrelsen på kyllingen.

Helstekt kylling på grønnsaksseng
Helstekt kylling på grønnsaksseng

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese