Kale Moa

Kale Moa er en kylling curry fra Samoa. Den er lettvinn og rask å lage og passer fint i ukedagene. Oppskriften er passe til 6 personer.

Olje til steking (gjerne kokosolje)

1 stor løk, frinhakket

5 fedd hvitløk, finhakket

1 ss revet ingefær

2 ss karri

1 kg kyllinglår, uten ben, kuttet i passe store biter

2,5 dl kyllingkraft, ev. vann og fond

5 dl kokoskrem, ev. kokosmelk

400 g minipoteter, kuttet i tynne skiver

2 gulrøtter, i tynne skiver

Salt

Ev. maisennajevner, om du har brukt kokosmelk

Kokt ris, etter anvisning på pakken eller kokosris, som er ris kokt i kokosmelk, i stedet for vann, til servering.

Kale Moa - kylling curry fra Samoa
Kale Moa – kylling curry fra Samoa

 

Fres løken i 5 minutter på middels varme til den er myk, men ikke brun i en gryte eller sautépanne. Tilsett hvitløk og ingefær og fres videre i 1 minutt. Rør inn karri og stek i 2 minutter, under omrøring. Tilsett kraft, potetskiver og gulrot, legg på lokket og la det småkoke i 10 minutter.

Tilsett kyllingen og la det småkoke i 20 minutter uten lokk, før du rører inn kokoskremen. La det koke uten lokk til kyllingen er gjennomkokt, før du smaker til med salt. Om du synes sausen er for tynn, rør inn maisennajevner og kok opp. 

Server Kale Moa med kokt jasmineris eller kokosris.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese