Denne italienske suppen smaker godt en kald høst eller vinterkveld. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke annen kjøttdeig også. Oppskriften er passe til 4 personer.
300 g lammekjøttdeig
1 ts salt
1 klype svart pepper
3 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts chili
1/2 ts fennikelfrø
1 egg
1 ss potetmel
25 g parmesan, revet
1 ss olivenolje til steking
1 løk, finhakket
2 gulrøtter i terninger
2 persillerøtter i terninger
1 l kyllingkraft
1 neve persilleblader, finhakket
Rør sammen kjøttdeig, salt, pepper, 1 hvitløksfedd, chili, fennikel, egg, potetmel og parmesan og la den hvile i noen minutter før den formes til små boller, ca. 15-20 stk. Stek kjøttbollene i olivenolje, rist på pannen slik at de blir runde. La bollene steke i ca. 5 minutter.
Kok opp løk, 2 hvitløksfedd, gulrot, persillerot og kraft og la det koke i ca. 10 minutter. Tilsett persilleblader og bollene og la det koke i enda et par minutter og smak til med salt og pepper.
Serveres med godt brød, f.eks. valnøttbrød.