Kalv med ferske kantareller og soppsaus

Kalv med ferske kantareller og soppsaus er en rett som passer godt når du skal feire noe ekstra, eller ha gjester. Du kan bruke okse i stedet for kalv. Om du ikke plukker sopp selv, har de ofte kantareller i velassorterte matbutikker.

Sausen:

2 pk sopp i skiver

2 finhakkede løk

3 fedd finhakket hvitløk

5 dl fløte

4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell eller vilt etter hva du skal servere sausen til

pepper

Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.

Kantarellene:

Stek kantarellene i smør og krydre dem med salt og litt pepper.

Kalven:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Serveres med poteter og grønnsaker etter egen smak. Her har jeg brukt kokte poteter og blomkål.

 

Du finner flere oppskrifter med kalv her.

Kalv med ferske kantareller og soppsaus
Kalv med ferske kantareller og soppsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese