Kalvefilet med blåskimmelsaus

Kalvefilet med blåskimmelsaus er en fin kombinasjon. Kalv er et fantastisk mørt og godt kjøtt og har jeg helstekt fileten og laget en deilig blåskimmelsaus til. Denne oppskriften er passe til 4 personer

Sausen:

2 finhakkede løk

2 ss smør

3 dl chablis

2 laurbærblader

2 ss kyllingfond

150 g blåskimmelost

2 ss finhakket gressløk

5 dl fløte

1 ss konjakk

Løken blankes mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, kyllingfond, konjakk, gressløken og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.

Kalven:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Om du heller vil tilberede kalven i sous vide:

Krydre med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakuumer den. Legges i sous viden på 52 grader i tre timer, før du tar den ut av posen og gir den en runde på grillen, så den blir gyllen og får en fin stekeskorpe. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp. Resultatet blir helt fantastisk.

Servering:

Serveres med grønnsaker etter egen smak. Her har jeg brukt potetmos og blomkål.

Kalvefilet med blåskimmelsaus
Kalvefilet med blåskimmelsaus

Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med kalvefilet her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese