Kalvegryte med spennende ris

Kalvegryte med spennende ris er en velsmakende rett fra Sør-Europa. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du bruke annet storfekjøtt.

Kalvegryte:

450 g biff i terninger på 4 x 4 cm

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss mel

1 løk i strimler

1 dl olivenolje

4 sjalottløk

1 hvitløksfedd

50 g knust tomat (naturlig eller hermetisk)

50 g kyllingbuljong eller vann

1/4 dl hvitvin

Salt og pepper

Legg kjøttet i en pose sammen med mel, salt og pepper. Brun kjøttet i oljen, før du tilsetter løk og hvitløk. Tilsett tomat, buljong og vin og kok i 20 minutter. Løft ut kjøttet og kjør sausen helt jevn med en stavmikser. Legg kjøttet tilbake i sausen og server sammen med ris.

Ris med rosiner og mandler:

20 g rosiner

1/4 dl konjakk

2 fedd hvitløk, finhakket

½ dl ekstra virgin olivenolje

8 dl vann

2 kyllingbuljongterninger

300 g ris

50 g mandelskiver, riste i tørr panne

Bløtlegg rosinene i konjakk i minst 30 minutter.

Fres hvitløken i olje i noen sekunder. Tilsett ris, vann og buljongterninger. La risen koke til vannet er helt kokt inn. Rør inn rosiner og mandler, men spar noen av dem til å pynte med på toppen.

Kalvegryte med spennende ris
Kalvegryte med spennende ris

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese