Kameltagine

Jeg liker å eksperimentere med nye råvarer og fikk tak i kamelkjøtt av sønnen min, etter harryhandel i Sverige. Denne oppskriften kan brukes til andre kjøttslag også, som f.eks. lam eller storfe.

Om du ikke har en tagine, kan du bruke en gryte.

4 ss nøytral olje

2 løk strimlet

4 fedd hvitløk finhakket

600 g kamellkøtt i strimler

2 finhakkede chili

1 cm fersk ingefær

1 klype safran

1 kanelbark (eller 1 ts vanlig kanel)

1 ss Raz el Hanout

pepper

salt

litt kyllingkraft

saften av 1 lime

1 boks hakkede tomater, helst Mutti

1 boks kikerter

Tørket frukt, i små terninger, f.eks. fiken, aprikos og dadler

Hell olje i tagninen og varm den opp. Tilsett løk, hvitløk og kjøtt og la alt brunes under stadig omrøring, til det får fin farge. Tilsett resten av ingrediensene.

Rør alt godt sammen og nå gjør resten seg selv. Setter på lokket og fyll kaldt vann i det lille rommet på toppen. Dette gjør at når fuktigheten fra maten fordamper, kjøles den ned i lokket og renner tilbake i maten. Vi sjekker av og til at det ikke koker tørt og fyller ev. på mer kraft om det ikke er fuktig nok. Denne retten blir nesten bedre jo lenger den får koke. Om du bruker kjøtt fra forpart, må den stå lenge, gjerne 2-4 timer, mens filet er ferdig etter ca 30 min. Serveres med couscous eller bulgur.

 

%d bloggere liker dette: