Kanelknuter med epler er luftige, saftige og smaker veldig godt. Kunsten med vellykket gjærbakst er lang eltetid og lang tid til heving.
7 dl lunken melk
140 g smeltet smør
100 g gjær
2 sammenpiskede egg
160 g sukker
2 ts kardemomme
2 ts salt
1,2 kg mel
1/2 ts bakepulver
Alt eltes sammen og heves lenge, gjerne et par timer.
Fyll:
100 g smør – romtemperert
1 dl sukker
3 ss kanel
4 store epler, skrelt og delt i terninger
Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør på smøret, legg på epler, dryss over sukker og kanel. Brett 1/3 av deigen over den midtre tredjedelen. Brett den siste tredjedelen over også. Skjær deigen i strimler på 2 cm. Strekk dem ut, samtidig som du vrir endene i hver sin retning og form en knute. Legg dem på brett, kledd med bakepapir. La dem heve under klede i 1 time til. Stekes på 200 grader til de er gylne og fine (ca. 10 – 12 minutter). Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker.
![Kanelknuter med epler Kanelknuter med epler](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1050068-scaled.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner mange oppskrifter på velsmakende og luftig gjærbakst HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.