Kaninfrikassé

Kaninfrikassé er en velsmakende søndagsmiddag. I gamledager, var det vanlig å ha kaniner i nesten alle husholdninger. De ble foret opp og slaktet, etter hvert som de skulle spises. Kaninkjøtt er et av de sunneste kjøttslagene og flere asiatiske butikker har dem i frysedisken. Jeg lager alltid en stor porsjon, så jeg kan fryse ned litt og bruke til middag i en hektisk hverdag.

2 kaniner, delt i mindre stykker

2 laurbærblader

1 stjerneanis

Salt og pepper

2 løk, finhakket

1 pk gulrøtter i skiver

1 stor purre i strimler

2 persillerøtter, delt i små terninger

50 g smør

1 ss karri

50 g hvetemel

Legg kaninene i en stor gryte og dekk med kaldt vann. Legg i laurbærblader, stjerneanis, salt, pepper og løken. Kok opp og la kaninene småputre i 1,5 time. Skum av under oppkoket, så du får en klar, fin kraft. Når kaninene er ferdigkokt plukker du kjøttet av beina, kutter det i fine stykker og setter det til side.

Smelt smør i en kjele, tilsett karri, rør inn hvetemel og spe med silt kokekraft fra kaninene (ca. 1 ltr.) Kok opp, tilsett gulrøttene og la det koke til de er møre. Tilsett hønsekjøttet og purren. La de koke noen minutter, så alt er gjennomvarmt og smak til om den trenger mer salt eller pepper. Kaninfrikassé serveres med kokte poteter eller ris.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese