Karamell- og ingefærkylling

Karamell- og ingefærkylling er en nydelig rett fra Vietnam. Kyllingen blir glasert i karamell og serveres med ris eller nudler og grønnsaker etter egen smak. Det er viktig å bruke en vid stekepanne og være tålmodig, så kyllingen får tid til å karamelliseres. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 kg kyllinglårfileter uten skinn, kuttet i store 5 cm biter
1 dl fishsauce
2 chili, uten frø, finhakket
1 dl vegetabilsk olje
100 g brunt sukker
1 dl ingefær, revet
4 vårløk, delt i to på langs og finstrimlet
1dl kokende vann

Til servering:

Fersk koriander

Vårløk i strimler

Rød chili, finskåret (valgfritt)

Jasminris, hvit ris eller annen valgfri vanlig ris

Bland kylling med fishsauce og chili, og sett til side mens du forbereder de andre ingrediensene. Du kan gjerne marinere over natten, men det er ikke nødvendig.

Karamell:

Bland olje og sukker i kald stekepanne, og sett den på middels høy varme. Så snart sukkeret er smeltet, fjern pannen fra komfyren og tilsett deretter kyllingen forsiktig. Pass på, for det er veldig varmt. Tilsett resten av ingrediensese, bortsett fra vann og  rør raskt sammen. Karamellen kan stivne, det er ok, den smelter på nytt.
Tilsett vann, rør rundt, la det småkoke til væsken er borte og kyllingen er glasert. Rør av og til for å få fin farge på alle sider av kyllingen.
Server med sjasminris eller annen vanlig ris pyntet med ekstra skiver chili og frisk koriander.

 

Tips: Om du har rester kan du legge det på loffeskiver, halve rundstykker eller baguetter, delt på langs, strø ost over og gratinere i ovnen og spise det som en deilig, liten kveldsrett.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese