Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)

Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe) lages av saue- eller lammekjøtt i tillegg til rotgrønnsaker. Suppeurter kjøpes i alle dagligvarebutikker på Island, men er ikke så lett å få tak i her jeg bor, så jeg har erstattet det med tørkede urter og grønnsaksfond.

3 liter vann

1,2 kg lammeskank eller fårikålkjøtt

2 ts salt

1 ts pepper

4 gulrøtter

8 poteter

1 kålrabi

1/4 kålhode

2 løk

1 dl islandske suppeurter (ev. 1 ss tørket purre, 1/2 ss Santa Maria urtegårsdskrydder og 4 ss grønnsaksfond)

Skyll av kjøttet med vann, del det i terninger, legg det i en kjele med vann, sammen med beina og kok opp. Et brunt skum vil vises på toppen, og må fjernes med en skje (skummes av), så ikke suppa blir grumsete.

Tilsett suppeurter (ev. fond og tørkede urter) og kok suppen i minst 2 timer for å være sikker på at kjøttet er mørt og kraften er god.

Mens kjøttet koker, skreller du grønnsakene og deler dem i terninger som passer i en skje. Kålen deles i strimler. Når kjøttet har kokt i 1 time, tilsettes alle grønnsakene, bortsett fra kålen, i gryten. La suppen koke i minst 1 time til, til kjøttet er helt mørt. Når det gjenstår ca 20 min. av koketiden, tilsettes kålen. Smak til med salt og pepper, før du serverer kjötsúpa.

Kjötsúpa smaker enda bedre neste dag og kan også fryses, så jeg lager alltid nok til flere dager.

Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)
Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese