Kjøttkaker på topp

Oppskriften på kjøttkaker på topp fikk jeg av svigermoren min og hun fant den i et ukeblad på 70-tallet. Den har rene, norske smaker og er ekstra god med nykål. Den er også veldig kjekk å servere, siden alt stekes sammen i én form.

Vi gledet oss alltid til å bli servert kjøttkaker på topp hos svigermor og jeg har aldri smakt det noe annet sted, før jeg begynte å lage det selv.

Poteter i skiver

Løk i strimler

Kål i små biter

Gulrøtter i tynne skiver

Smør

Salt og pepper

Smør en stor form ev. langpanna. og legg først potetskiver og løk i lag. Legg deretter på kål, salt og pepper. Til slutt legger du på gulrøttene og setter til formen i ovnen på 200 grader med aluminiumsfolie, mens du lager kjøttkakene.

Kjøttkakene:

1 kg karbonadedeig

1 ts pepper

3 ts salt

1 ts allehånde

1 ts muskat

5 ss potetmel

1 ts ingefær

4 dl melk

Elt alle ingrediensene godt sammen i en kjøkkenmaskin. Form dem til flate kjøttkaker og legg dem på toppen av grønnsakene. Legg en smørklatt på hver kjøttkake og litt i mellom.

Stekes på 200 grader i ca 1,5 time på nederste rille. Sjekk om poteter og gulrøtter er ferdige. Legg eventuelt over folie så det ikke blir brent.

Du finner flere oppskrifter på norsk tradisjonsmat her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese