Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes

Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes er deilig hverdagsmat. Om du ikke har tid til å lage pommes noisettes selv, får du kjøpt i frysedisken.

Kjøttrull:

600 g karbonadedeig

1 fedd finhakket hvitløk 

1 ts salt

1,5 ts pepper

1 finhakket løk

1 neve finhakket bladpersille

2 dl revet ost, gjerne vellagret

10 skiver bacon

Bland karbonadedeig, salt, pepper, løk, hvitløk og persille godt sammen. Legg baconskiver med litt overlapp, på et bakeark. Legg kjøttblandingen på enden av baconet og press det ut i en firkant. Fordel osten over kjøttblandingen og bruk bakepapiret til å rulle sammen. Start i enden med kjøttblandingen og rull sammen til baconet dekker hele rullen.

 

Legg rullen med skjøten ned i en ildfast form med noen klatter smør og sett i ovnen på 200 grader i 40 minutter. Om du vil ha sprøere bacon, kan du sette på grillelementet i noen minutter mot slutten av steketiden. La kjøttrullen hvile i noen minutter, før du deler den i skiver.

Pommes noisettes:

750 g mandelpoteter

5 eggeplommer

150 g smør

Salt og nykvernet pepper

100 g mel

100 g strøkavring

2 egg, sammenpisket

2 dl frityrolje

Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.

Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle. Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle.

   

   

Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte eller airfryer. Friter pommes noisettes til de er gylne, gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta. Spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.

Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes
Pommes noisettes
Ertepuré:

1 pose frosne erter

100 g smør

1 fedd hvitløk

Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender. Smak til med salt og pepper.

Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes
Ertepuré

Server gjerne kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes med litt friske urter, som pynt.

Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes
Kjøttrull med ertepuré og pommes noisettes

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese