Kokosnøttfisk

Kokosnøttfisk er en fantastisk rett fra Nauru. De bruker gjerne mahi-mahi eller tilapia, som er hvite fiskeslag. Siden det ikke er lett å skaffe disse i Norge, kan du bruke andre, mer tilgjengelige fiskeslag. 4 porsjoner

800 g fiskefileter

1 boks kokosmelk

1 lime, i skiver

Salt og pepper

1 kokosnøtt, revet (ev. ferdigrevet kokos)

2 ts spisskummen

1/2 ts pulverisert hvitløk

1 ts paprika

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts gurkemeie

1/4 ts cayennepepper

Mel

2 egg

Olje til steking

Kokosnøttfisk
Kokosnøttfisk i stekepannen

Bland kokosmelk, salt og pepper i en bolle. Skyll og tørk fiskefiletene og la dem ligge i kokosmelken i noen timer (maks. 24 timer).
Visp eggene sammen og i en bolle og hell mel i en dyp tallerken. Bland kokos, spisskummen, paprika, hvitløkspulver, ingefær, gurkemeie og cayennepepper i en annen dyp tallerken. Ta fiskefiletene ut av kokosmelken, dypp dem i melet på alle kanter, deretter i egget og tilslutt i kokos. Press lett så kokosen fester seg over hele filetene. Dekk bunnen av en stor stekepanne litt olje og stek til kokosen blir sprø og er lysebrun.


Legg fisken på et tørkepapir og server varm med en limeskive på hver. Spis kokosnøttfisk med kokt ris og en salat av eksotisk frukt.

Kokosnøttfisk med ris og salat
Kokosnøttfisk med ris og salat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese