Konfirmasjonskake

Da jeg skulle lage konfirmasjonskake til en konfirmant som ville ha burgunder tema, slo jeg raskt fra meg idéen om å lage burgunder krem og endte i stedet på å pynte med burgunder detaljer. Jeg er veldig glad i nøtteterte, så det ble det og jeg lagde to stykker, så det skulle bli litt høyde på kaken. I tillegg til makroner og ferdigkjøpt pynt, har jeg laget sjokoladepynt av hvit sjokolade, som jeg har drysset på litt kakepynt og burgunder pulver. Det er veldig enkelt og du kan se hvordan det gjøres her.

Kakebunnene (ganget alt nedenfor med 2):

2 egg

1 dl sukker

100 g hasselnøttkjerner, malt

2 ss hvetemel

3/4 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland forsiktig inn resten av ingrediensene og hell over i en liten, smurt springform. Stek nøtteterten på 175 grader i 25-30 min.

Sjekk med en tynn pinne, om den er ferdigstekt og stek ev. noen min. til, dersom det henger deig på pinnen. Avkjøl nøtteterten på rist.

Dynk med 1 ss cognac, blandet ut med litt vann per bunn. Om du ikke vil bruke konjakk, synes jeg at Bristol Cream eller en annen lignende sherry er et greit alternativ.

Lag kremen av 1,5 store bokser med fløte pisket til krem uten å tilsette sukker. Smak til med sjokoladesaus fra flaske (blanding av brun og hvit sjokolade) og cream fix, for at den skulle holde seg stiv.  Dynk den nederste bunnen og legg et tynt lag med krem på den. Legg deretter på den øverste bunnen og dynk den. Bruk kremsprøyte for å lage rosetter og pynt med den hjemmelagde sjokoladepynten, franske makroner og kakepynt fra Cacas.

Så håper jeg at kaken smakte og at konfirmanten ble fornøyd med den store dagen!

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese