Kylling chop suey er kjent for de fleste, fra menyen på en hvilken som helst kinesisk restaurant, men den er enkel å lage selv også. Natron virker kanskje som en merkelig ingrediens, men den hjelper til med mørning av kjøttet.
500 g kylling i strimler
Marinade:
2,5 ss maisenna
2 ss vann
2 ss rapsolje
2,5 ss natron
0,5 ts salt
Bland ingrediensene til marinaden, legg i kyllingen og la den marineres i 20 min, før den stekes i olje.
Saus:
2 ss mørk soyasaus
2 ss lys soyasaus
1 ts sesamolje
2 ss oystersaus
1 ss asiatisk fond eller kyllingfond
1 ts ingefærpasta
2 ss ketjap manis
1 ts hvitløkspasta
1 ts sitrongress
2 ss maisenna
Bland alle ingrediensene til sausen i en egen bolle og sett til side.
…..
1 bokchoy i biter
2 gulrøtter i skiver
1 pk sopp i skiver
1 paprika i strimler, gjerne flere farger
2 løk i skiver
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
Fres løk og sopp i olje, tilsett kyllingen og la det frese med i noen minutter. Bland i grønnsaker og saus og la det koke i noen få minutter, til sausen er passe tykk. Server kylling chop suey med ris eller nudler.
![Kylling chop suey Kylling chop suey](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1090821.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner spennende og velsmakende matretter fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.