Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis

Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis er supert å lage når rabarbraen og de norske jordbærene er på sitt beste. Dette er en skikkelig festdessert, som jeg synes det er hyggelig å servere. Alt lages klart i forveien, så det er bare å ta opp isen fra fryseren og legge alt på tallerkener ved servering

Jeg starter med sjokoladetrekket. Jeg har kjøpt en silikonform, fra Mette Blomsterberg.

Sjokoladen smeltes langsomt over vannbad og helles i hver fordypning, før formen vendes i alle retninger, til alle fordypningene er dekket med sjokolade. Formen settes kaldt mens isen lages.

Isen:

2 vaniljestenger av god kvalitet (f.eks. Tahiti)

5 dl melk

3 dl fløte

6 eggeplommer

200 g sukker

1 pk. Nora jordbær og rabarbrakompott

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp melk og fløte med vaniljestengene inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner. Sil blandingen over i en bolle, avkjøl og bland med kompotten. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig. Om du ikke har ismaskin, kan du sette det i fryseren i en vanlig bolle og røre hver halvtime, til den er stiv. Resultatet blir nesten like bra som med maskin.

Når isen har stivnet, men fortsatt er så myk at den kan håndteres med skje, fyller jeg den i sjokoladefordypningene, pakker formen i plast og setter den i fryseren. Før servering, holder jeg formen delvis ned i varmt vann og løsner isen forsiktig.

Coulis:

200 g jordbær

50 g melis

1 ss limesaft

Jordbær og melis kjøres med en blender den er en jevn blanding. Smak til med lime og tilsett ev. mer melis. Sil coulisen gjennom en sikt. Sett kaldt til servering.

Ved servering, har jeg lagt en liten øse coulis, satt på isen og pyntet med bær og mynte. Det smaker godt med noe sprøtt til. Her har jeg brukt en fransk makron, med jordbær.

Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis
Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese