Kylling i sennepssaus

Kylling i sennepssaus lages med kyllinglår, men du kan gjerne bruke brystfilet i stedet. Jeg serverer den med ovnsbakte perlepoteter og en miks av erter og bønner.

1 kg kyllinglår

Salt og pepper

1 ss smør

1 ss rapsolje

2 fedd hvitløk, finhakket

1 løk, i strimler

4 dl fløte

4 ss kyllingfond

3 ss dijon, eller annen sennep etter eget ønske

1 ts honning

Finrevet skall av 1 økologisk sitron (kun det gule)

1 ts pepper

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem på begge sider i en blanding av olje og smør, til skinnet er gyllent. Tilsett løken og hvitløken og stek videre til løken er blank og myk. Tilsett fløte, sennep, honning, fond, sitronskall og pepper. La alt koke til sausen tykner og kyllinglårene er gjennomstekt. Smak til om det trenger mer pepper eller salt (juster ev. med fond).

 

Ovnsbakte perlepoteter:

Risle litt olje i langpanna og legg potetene i hele. Du kan krydre dem med det du ønsker av både krydder og urter. Her har jeg brukt kun salt og pepper. Rull potetene i oljen, så de blir dekket rundt hele og stek dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.

 

Miks med erter og bønner:

4 ss smør

1 dl vann

2 sjalottløk, finhakket

1 boks hvite bønner

1 pose bønner

1/2 pose erter

Salt og pepper

Fres løken i smøret til den er blank. Tilsett vannet og kok opp, før du tilsetter resten av grønnsakene. Rør godt og damp under lokk til alt er så vidt mørt og rør av og til.

 

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese