Laks i appelsinsaus

Laks og appelsinsaus er en fin kombinasjon. Sausen kan selvfølgelig brukes til andre typer fisk også. Jeg har brukt agurksalat og båtpoteter til, men du kan selvfølgelig bruke andre grønnsaker, om du heller vil det.

Sausen:

Skall og saft av 4 appelsiner

1,5 dl sukker

3 ss vann

1 finhakket løk

3 ss eplesidereddik

1 finhakket chili

2 ss soyasaus

1 ss kalve- eller kyllingfond

2 ss brun maisennajevner

75 g smør

Skyll appelsinene i lunkent vann og skrell dem med ostehøvel eller potetskreller. NB! Kun det gule. Del skallet i tynne strimler.

Kok sukker og vann på lav varme til det er nesten karamellisert. Tilsett eddiken og la det koke i noen minutter. Rør inn løk, chili, appelsinsaften og skallet og la det koke i noen minutter til.

Tilsett soyasaus og fond, visp inn maisenna og la det koke i min. 1 minutt. Tilsett smøret, rør til det er oppløst og server. Ikke la det koke opp igjen etter at du har tilsatt smøret. Smak til slutt til om sausen trenger salt og pepper, men husk at fond også er salt.

Agurksalat:

Du finner flere varianter av agurksalat her.

Laksen:

Laksen krydres med seafood & fish fra Santa Maria og stekes i smør til den får fin farge på utsiden og fortsatt litt rosa i midten. Om du bruker steketermometer, er den perfekt når kjernetemperaturen er 60 grader.

Server laksen med appelsinsaus, agurksalat og båtpoteter, ris eller nudler.

Båtpoteter:

Beregn 200 – 250 g poteter per person. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter og legg dem i langpanna. Dryss over salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika. Risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når potetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og stekes til de er sprø utenpå og myke inni.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese