Kyllingconfit med madeirasaus

Kyllingconfit med madeirasaus, ovnspoteter  og gulrot- og persillerotpuré er en perfekt kombinasjon. Du får kjøpt ferdig kyllingconfit i velassorterte dagligvareforretninger, men det er enkelt å lage selv også. Om du ikke får tak i andefett (fås i glass på Meny), kan du bruke mild olivenolje, med nesten like godt resultat.  

Madeirasaus

2 sjalottløk

Smør til steking

1/2 ss tomatpuré

1.5 ss hvetemel

3.5 dl kyllingkraft

2 dl madeira

2 ss soyasaus

Salt og hvit pepper

1.5 ss smør

Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i 30 minutter før den siles.

Visp inn smør rett før servering.

Gulrot- og persillerotpuré: 

Start med å skrelle og dele gulrøtter og persillerøtter i terninger. Jeg beregner 1 liten rot per person, så 4 pers. trenger 2 gulrøtter og 2 persillerøtter. Terningene legges i en kjele, med litt finhakket hvitløk. Fyll på fløte til det nesten dekker. Kok opp på middels temperatur, så ikke fløten legger seg ved. Kokes til terningene er møre og kjøres til fin mos med stavmikser eller i en blender. Gulrot og persillerotpuré smakes til med salt og pepper og serveres varm.

Server kyllingconfit med madeirasaus, ovnspoteter  og gulrot- og persillerotpuré med valgfrie poteter. Du finner mange spennende varianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese