Kyllingruller med deilig fyll

Kyllingruller med deilig fyll blir saftig og godt og kan gjerne serveres i selskap. Jeg har lagd dem med estragonsaus, båtpoteter og stekte, strimlede rotgrønnsaker, men det er masse annet tilbehør som passer godt også.

Kyllingruller

1 kyllingfilet per person (eller 2, hvis de er små)

Estragon

Tørket chili

Reven ost (jeg har brukt en blanding av mozzarella og cheddar)

1 baconskive per kyllingfilet

Start med å banke kyllingfileten flat mellom to biter plastfolie. Strø på salt, pepper, litt tørket chili, estragon og reven ost .

 

Rull sammen og rull baconskiver rundt. Stekes på grill eller i stekepanna, til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr.

Serveres med for eksempel estragonsaus, båtpoteter og stekte strimlede rotgrønnsaker.

Sausen:

2 finhakkede løk

Litt smør til steking

1/2 ltr fløte

4 ss kyllingfond

Masse frisk estragon (du kan gjerne bruke 2 ss tørket)

1 ss karamellsaus fra flaske

2 laurbærblad

Salt og pepper

Brun løken i smør. Tilsett fløte, kyllingfond, estragon, karamellsaus, laurbærblad og pepper. La det koke til det tykner av seg selv, før du smaker til med salt og kanskje mer pepper.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus varmen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Oppskrift på stekte, strimlede rotgrønnsaker finner du HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese