Laks med pastissaus og middelhavspotetsalat er en fin kombinasjon. Pastissausen har en mild smak av anis (lakris) og passer veldig godt til fisk.
Sausen:
4 sjalottløk, finhakket
1 liten, finhakket fennikel
3 gulrøtter i små terninger
1 eple, skrelt og finhakket
4 ss pastis
1 dl hvitvin
2 dl fløte
1 ss fiskefond
Fres løk, gulrøtter og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter, før du tilsetter vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og fond. La det småkoke i 5 minutter, til sausen tykner.
Middelhavspotetsalat:
1 kg kokte poteter delt i passe munnfuller
2 ss kapers
1/2 dl god olivenolje
1 god neve bladpersille, finhakket
2 ss tomat og balsamicoeddik
Salt og pepper
Bland alt godt sammen og smak til med salt og pepper. Middelhavspotetsalat smaker godt kaldt, men aller best når den fortsatt er varm eller lunken.
Laksen:
200 g laks per person
Salt og pepper
Ev. smør til steking
Laksen krydres med salt og pepper og stekes i smør til den får fin farge på utsiden og fortsatt litt rosa i midten. Om du bruker steketermometer, er den perfekt når kjernetemperaturen er 60 grader. Om du ønsker, kan du heller ta laksen på grillen.

Du finner mange flere spennende og velsmakende fiskeretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.