Lammelår på grønnsaksseng

12 poteter delt i 4

6 gulrøtter i tykke skiver

1 flaske eller 2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)

3 løk i båter

1 pk skivet sopp

3 finhakkede hvitløkfedd

3 laurbærblader

Salt og pepper

3 dl lammekraft (ev. fond og vann).

Saften av 1 sitron

1 ss tørket rosmarin

Smør litt olivenolje i bunnen av langpanna. Legg i poteter, gulrøtter, løk, hvitløk, sopp og laurbærblader. Dryss over salt og pepper. Hell over tomater og lammekraft (ev. fond og vann).

Lammet legges på toppen av grønnsakene og gnis inn med sitronsaft, rosmarin, salt og pepper.

Stikk inn steketermometer og sett i ovnen på 225 grader i 30 min. Skru deretter ned til 100 grader og la stå til kjerne temperaturen er 58 grader. Det tar noen timer, avhengig av størrelsen på lammet. Tilsett mer væske om det er behov for det. La låret hvile i noen minutter før du skjærer i det.

%d bloggere liker dette: