Lasagne – litt juks men hjemmelaget

Lasagne – litt juks men hjemmelaget er nesten som å trylle. Den blir billigere, sunnere og du merker ikke grønnsakene. Jeg jukser også litt her, med at jeg ikke lager egen hvit saus, men blander fløte i tomatsausen. Det gir samme effekt i munnen, der alt blandes uansett.

4 store gulrøtter, skrelt og delt i bitte små terninger

2 løk, gjerne en rød og en vanlig kepaløk i bittesmå terninger

400 g karbonadedeig

1 ss finhakket hvitløk

1 ss tørket oregano

2 terninger grønnsaksbuljong

1 glass (eller 2 bokser) hakkede tomater (helst Mutti)

2 laurbærblader

1 ss tørket timian

1 ss tørket basilikum

2 ss tomatpuré

Nykvernet pepper og salt

3 dl fløte

1 ts muskatnøtt

200 g ost etter eget ønske, f.eks. parmesan, jarlsberg, edamer, mozzarella og norvegia. Det smaker ekstra godt om ostene er litt lagret.

Fremgangsmåte:

Start med å steke karbonadedeig og grønnsaker i olje. Rør ofte og la det kose seg til kjøttet får litt farge.
Tilsett så hakkede tomater, hvitløk, oregano, timian, basilikum, laurbær, tomatpuré, grønnsaksbuljong, fløte, muskatnøtt og nykvernet pepper og salt.
Om du smaker nå, vil du kjenne at det er ganske så surt, så kok det i to timer til det blir rundere i smaken) og tykt som grøt. Om du ikke har tid til å vente, må du jevne med maisenna og tilsette sukker.
Når du synes sausen smaker godt og den har blitt tykk og fin, legger du den lagvis med lasagneplater og reven ost i ildfast form. Jeg synes det er godt med et lag ost i mellom lagene og avsluttet med et lag på toppen.

Sett formen i ovnen på 200 grader i en time. Legg over aluminiumsfolie den første halvtimen, så ikke osten skal bli for mørk. Serveres med en salat og godt brød, f.eks disse kjempegode rundstykkene.

 

Lasagne - litt juks men hjemmelaget
Lasagne – litt juks men hjemmelaget

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese