Libanesisk kylling

Libanesisk kylling

Libanesisk kylling har nydelig smak fra libanesisk 7-krydder, som du får kjøpt i asiatiske butikker, eller du kan lage det selv. Du finner oppskrift på libanesisk 7-krydder her. Den serveres ofte med couscous og en deilig, frisk salat. Jeg bruker kylling lårfilet, som er veldig saftig og god. Salatdressingen inneholder sour grape juice, som du får kjøpt i butikker som har spesialisert seg på Midtøsten. Oppskriften er passe til 4 personer.

Libanesisk kylling

Kyllingen:

800 g kylling lårfilet

1 dl olivenolje

1 ss libanesisk 7-krydder

Saften av 1/2 sitron

1 ts pepper

1 ts salt

Del kyllingfiletene i biter, tre dem på spyd  og legg dem på et fat med litt høye kanter. Bland olje, sitron og krydder og hell det over kylllingfiletene. La det marinere i min. 1 rime, men gjerne over natten.

Grill kyllingspydene så de blir godt stekt på utsiden, men fortsatt saftige inni.

 

Salat fra Midtøsten
Salat fra Midtøsten
Salaten:

1 liten rødkål i tynne strimler

1 paprika i tynne strimler

2 appelsiner i båter (skjær mellom hinnene, så du får fileter og bruk saften fra skroget i dressingen)

1 neve finhakket bladpersille

1 pose pimjekjerner

Granateplefrø

Bland ingrediensene på et fat.

Dressingen:

2 ss ekstra virgin olivenolje

Appelsinsaften fra skrogene

4 ss sour grape juice

1 håndfull fersk mynte, finhakket

Salt og pepper etter smak

Rør alt godt sammen og hell dressingen over salaten.

 

Couscous med mye smak
Couscous med mye smak
Couscous:

1 rødløk, finhakket

1 ss olivenolje

Couscous til 4 personer

Samme mengde vann som couscous

1 ss kyllingfond

100 g pistasjnøtter

1/2 agurk, i små terninger

50 g rosiner

1 neve frisk mynte, finhakket

1 neve frisk koriander, finhakket

Fres løken i oljen til den blir blank. Tilsett vann, fond og couscous og kok opp. Rør inn resten av ingrediensene og servér.

 

Du finner masse spennende oppskrifter på mat og drikke fra fjern og nær her.

 

Libanesisk kylling
Libanesisk kylling med couscous og salat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese