Minas pistasjkake

Pistasjkake er en lekkerbisken for pistasjelskere og den kan med fordel lages dagen før den skal spises, for den blir bare bedre av å få stå kaldt over natten, så smakene får satt seg.

Bunnen:

4 eggehviter

150 g melis

120 g salte peanøtter

80 g pistasjnøtter

1 ts kanel

1 ts kardemomme

½ ts bakepulver

Grovmal nøttene i en foodprocessor eller med stavmikser. Pisk eggehvitene til marengs, tilsett melisen, litt av gangen. Vender forsiktig inn nøttene og bakepulveret i marengsen. Stekes i en 22 cm springform, med bakepapir i bunnen på 175 grader i 45-50 min. Avkjøles i formen.

Krem:

3 gelatinplater

200 g pistasjpaste (kjøpes hos Olivenlunden eller du kan lage selv)

100 g melis

250 g philadelphiaost

limesaft

Grønn geléfarge

1 klype salt

2,5 dl fløte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Bland philadelphiaost, pistasjpaste og melis i en bolle og rør så du får en glatt krem. Smak til med limesaft og salt. Bland inn farge, til du er fornøyd med grønntonen på kaka. Klem ut vannet av gelatinen, smelt den i bittelitt kokende vann og bland den inn i pistasjkremen. Pisk fløten til krem og bland den litt etter litt med pistasjkremen. Rør forsiktig, så du beholder luften i den.

Montering:

La kaken stå i formen. Hell over pistasjkremen og bre den utover, så overflaten blir jevn. Sett kaken til avkjøling så glasuren stivner.

Om du setter bunnen, med formen på, i fryseren i ett par timer blir den blir lettere å glasere.

Glasur:

200 g lys kokesjokolade

1,5 dl + 0,25 dl fløte

50 g sukker

25 g glukosesirup

Smelt kokesjokoladen over vannbad på lav varme. Kok opp 1,5 dl fløte, sukkeret og glukosesirupen. Ta kjelen av varmen og rør fløteblandingen inn i sjokoladen i en tynn stråle. Når alt er godt blandet tilsettes 0,25 dl kald fløte og blandes forsiktig, så du får en glatt og blank glasur. Sjekk temperaturen, når glasuren har 40 grader, er den klar til glasering.

Ta pistasjkaken ut av fryseren og skjær rundt kanten på formen så den løsner fra ringen, men la bunnen sitte på. Sett den på en rist med folie under. Hell sjokoladeglasuren over kaken og bre den utover og ned langs kanten med en spatel eller stekespade. La glasuren stivne litt før du flytter kaka over på serveringsfat. Sett den kaldt til glasuren nesten har stivnet.

Pynt:

80 g demerarasukker

50 g pistasjnøtter

Smelt demerarasukker i ei tørr steikepanne på lav temperatur, tilsett pistasjnøttene og rør til alle nøttene er dekket av karamell. Bre nøttene utover et matpapir og avkjøl.

Grovhakk nøttene og bruk en flat kniv til å trykke dem lett inntil kanten rundt hele kaken så de fester seg i glasuren.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese