Mongolsk kylling

Mongolsk kylling er strimlet kyllingbryst, eller lårfilet, i en velsmakende saus. Den er rask og enkel å lage også. Oppskriften er passe til 4 pers.

700 g kyllingbryst i strimler

3 dl maisenna

3 ss rapsolje

2 ts finhakket hvitløk

1 ts finhakket ingefær

2 ts sesamolje

1,5 dl soyasaus

1 dl vann

1 dl mørk brunt sukker

Salt og pepper

Legg kyllingen i en brødpose, sammen med maisenna og rist posen, så kyllingen blir helt dekket.

Varm oljen på høy temperatur i en stor stekepanne. Legg kyllingen i pannen og dryss over litt salt og pepper, husk at soyasaus også er ganske salt. Stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side eller til de er brune. Ta kyllingen ut av pannen og legg på en tallerken kledd med tørkepapir.

Stek hvitløk og ingefær i pannen og i 30 sekunder. Tilsett soyasaus, sesamolje, vann og brunt sukker og la det småkoke. Legg kyllingen tilbake i sausen og la den kose seg i noen minutter, mens du woker valgfrie grønnsaker.

Egnede grønnsaker til mongolsk kylling er løk, squash, vannkastanjer, gulrøtter, brokkoli, sopp og rød paprika.

Om du ikke har wok, kan du bruke en stekepanne med høye kanter. Varm litt olje til høy temperatur i woken. Wok løk og sopp, før du tar dem ut og legger dem i en bolle. Wok gulrøtter og squash, legg tilbake løken og soppen og tilsett resten av grønnsakene. Hell sausen og kyllingen over grønnsakene, rør rundt og server med nykokt ris eller nudler.  

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese