Minas suksessterte

Bunnen:

4 eggehviter

100 g melis

175 g mandler

1/2 ts bakepulver

Kle bunnen av en 22 cm springform med bakepapir og smør sidene. Kjør mandlene til mel i en foodprosessor eller mal dem med kvern. Pisk eggehvitene og melisen til stiv marengs, i en kjøkkenmaskin. Bland forsiktig inn mandelmelet med en slikkepott til en jevn røre. Det er viktig å beholde luften i marengsen. Hell røren i kakeformen og stek midt i ovnen på 160 grader i 35-40 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Kremen:

4 eggeplommer

100 g sukker

2 ts vaniljesukker

1.5 dl fløte

1 klype salt

150 g smør, romtemperert

Pisk sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, fløte og salt i en kjele. Varm opp på middels varme, mens du rører hele tiden, så kremen ikke svir seg. La det så vidt småkoke under røring i noen minutter, til kremen tykner. Hell kremen over i bollen til kjøkkenmaskinen og la den bli helt kald. Tilsett romtemperert smør og pisk kremen godt sammen på middels hastighet. Kremen skal være myk og luftig. Sprøyt kremen på kaken i ønsket mønster og pynt etter eget ønske, f.eks. med sjokolade, smeltet i vannbad.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese