Mongolsk biff

Mongolsk biff er en populær, stekt biffrett, laget i en wok og servert på kinesiske restauranter. Den ble oppfunnet i Taiwan på 1950-tallet, da kinesisk BBQ ble et trendy.

Navnet på retten refererer til mongolsk tilberedelsesmåte, som er rask grilling på høy varme, så selve retten er faktisk ikke assosiert med mongolsk mat.

Du kan også lage den med kylling i stedet for biff, eller om du vil ha en vegetarrett, kan du bytte ut biffen med terninger av fast tofu.

Oppskriften er passe til ca. 4 porsjoner.

800 g biffkjøtt, kuttet i 1/2 cm tykke strimler

3 ss maissenna

2 ss rapsolje

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss finhakket ingefær

1,5 dl lysebrunt sukker

1 dl soyasaus

1 dl vann

4 vårløk kuttet i strimler

1 ts ristede sesamfrø

Salt og pepper

Ris tilberedt eller anvisning på pakka

Fremgangsmåte:

Krydre maisennaen med salt og pepper og snu biffkjøttet i blandingen. Du kan gjerne helle det i en brødpose og riste rundt, så er det enda enklere.

Fres ingefær og hvitløk i oljen i en sautépanne eller gryte. Tilsett soyasaus, vann og sukker, kok opp og rør til sukkeret er oppløst. Hell sausen i et målebeger og sett til side.

Sett pannen tilbake på varmen, tilsett mer olje og brun biffen på alle sider.

Hell sausen tilbake i pannen og rør sammen med kjøttet. La sausen tykne. Tilsett vårløk og fortsett å småkoke til sausen er tykk nok til å dekke baksiden av en tresleiv.

Bre risen utover et fat, hell mongolsk biff over og server gjerne med sauterte eller dampede grønnsaker, som f.eks. bok choy.

Variasjoner:

Om du har lyst på litt variasjon av retten, kan du tilsette tørket thai chili, knuste røde pepperflak eller en skje chilesaus, f.eks. sriracha eller sambal.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese