Ouziris

Ouziris

Ouziris er en deilig arabisk alt-i-ett-risrett, som faller i smak hos både liten og stor. Den er ikke sterk, kun smaksrik, men om du ønsker litt sting, kan du tilsette en finhakket chili i kjøttblandingen når den stekes. Oppskriften er passe til 4 personer.

500 g kjøttdeig

2 løk, finhakket

2 ts malt allehånde

1 ss hvitløkspulver

Salt og pepper

2 ss ghee eller smør

3 gulrøtter, delt i små terninger.

3 dl basmatiris, skylt.

6 dl grønnsakskraft, ev. vann og fond/buljongterning

3 dl frosne erter, halvtint

1/2 ts malt kanel.

Pynt:

1 dl mandelspon eller pinjekjerner, ristet gyllent i tørr panne

Mynteblader eller koriander

Brun kjøttdeigen og løken på middels varme med 1 ss smør og krydre med salt, pepper, allehånde og hvitløkspulver.
Mens kjøttet stekes, ha ghee/smør i en kjele sammen med gulrotterningene. Krydre med salt og pepper og la det småsteke i noen minutter til de begynner å bli litt møre.
Tilsett ris, kraft og kanel i kjelen med gulrøttene. Rør om og la det småkoke på lav til middels varme i omtrent 20 minutter til risen er gjennomkokt og vannet har fordampet. Etter halve koketiden tilsettes ertene.

Bland rør risblandingen inn i kjøttdeigen og pynt med urter og mandler/pinjekjerner.

Du kan ev. servere ouziris med en arabisk agurksalat, som du finner oppskrift på her eller en frisk salat.

Ouziris
Ouziris
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese