Nasjonaldagen i Hellas feires den 25. mars. Feiringen er ganske lik den norske, med barnetog og skolearrangementer over hele Hellas.
Du finner masse spennende oppskrifter på gresk mat her.
Mat, drikke, reiser og interiør
Nasjonaldagen i Hellas feires den 25. mars. Feiringen er ganske lik den norske, med barnetog og skolearrangementer over hele Hellas.
Du finner masse spennende oppskrifter på gresk mat her.
Nasjonaldagen i Hellas feires den 25. mars. Feiringen er ganske lik den norske, med barnetog og skolearrangementer over hele Hellas.
Du finner masse spennende oppskrifter på gresk mat her.
Nasjonaldagen i Hellas feires den 25. mars. Feiringen er ganske lik den norske, med barnetog og skolearrangementer over hele Hellas.
Du finner masse spennende oppskrifter på gresk mat her.
Nasjonaldagen i Hellas feires den 25. mars. Feiringen er ganske lik den norske, med barnetog og skolearrangementer over hele Hellas.
Du finner masse spennende oppskrifter på gresk mat her.
Kyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene.
4 kyllingfileter
2 ts tzatzikikrydder
Pepper
1 glass fetaost
1 dl sorte oliven i skiver
2 tomater i terninger
1/2 agurk i terninger
1/2 rødløk i strimler
krutonger med hvitløk
1 neve finhakket bladpersille
1/2 ts oregano
1 dl god olivenolje
1/2 dl balsamico med mango
Salt og pepper
Krydre kyllingfileten med gresk krydder og pepper og stek den i litt olje.
Bland alle ingrediensene til salaten. Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.
Legg kyllingen på fat, legg på salaten og risle dressingen over til slutt.
Du finner mange salater fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Kylling i rosépeppersaus er en velsmakende rett, som er rask å lage. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom kyllingfiletene er store. Bruk ev. flere fileter, dersom det er nødvendig, ca. 200 – 230 g per pers.
4 store kyllingfileter
1 stor boks kremfløte
1 ss (eller mer om du vil) hel rosépepper (helst syltet, men tørket går også bra)
1/2 dl soyasaus
Kyllingfiléten deles i brunes på begge sider i smør. Tilsett fløte, rosépepper og soyasaus. Om sausen virker for lys, kan den også få litt sukkerkulør. Det hele får koke til kyllingen er gjennomstekt, uten å være tørr og sausen har tyknet. Smak til om den trenger mer salt, da tilsetter du mer soyasaus.
Kylling i rosépeppersaus med stekt sopp, valgfrie poteter eller ris, og blomkål eller brokkoli. Pynt med litt urter. Jeg har brukt brønnkarse her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Dessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises og smaker akkurat like godt.
3 eggehviter
1 ss sukker
1/2 ts salt
120 g kokesjokolade
4 ss rom
100 g sukker
100 g smør
3 eggeplommer
2 dråper mandelekstrakt
50 g siktet mel
50 g siktet mandelmel
Smør og strø en liten kakeform med mel.
Pisk eggehviter, sukker og salt helt stivt. Sett til side. Smelt kokesjokolade og rom i vannbad.
Pisk sukker og smør til det blir lett og luftig. Bland inn eggeplommer, den smeltede sjokoladen, mandelekstrakt, mel og mandelmel. Vend forsiktig inn eggehvitene.
Stekes langt ned i ovnen på 175 grader.
Glasur:
100 g hvit kokesjokolade
5 ss smør
Smashkuler
Til glasuren smeltes hvit kokesjokolade i vannbad. Ta bollen med sjokoladen ut av vannbadet og rør inn smør. Settes kaldt, til det får passe konsistens til å bre utover kaken. Strø over smashkuler og sett kaldt til den skal spises.
Du finner flere spennende kakeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Saltbakte poteter passer til middag eller som egen smårett på tapasbordet. Saltet gjør at fuktigheten bevares i potetene og gir et saftig resultat.
Denne oppskriften er passe til 4 personer
12 poteter
2 dl grovt salt
Ev. urter, jeg har brukt timian
Strø salt i bunnen på en ildfast form. Vask poteter og prikk dem med en gaffel. Legg dem i den ildfaste formen og strø salt over.
Stek saltbakte poteter midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter, eller til de er møre. Server dem til kjøtt- eller fiskeretter, eller til tapas eller meze.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Pastinakkpuré er enkelt å lage og smaker godt til både okse, kylling, svin og vilt.
Pastinakken skrelles, deles i terninger og legges i en kjele. Hell i fløte til det nesten dekker og la det koke på svak varme, sammen med litt finhakket hvitløk, til pastinakken er mør. Kjør den til en jevn masse med stavmikser eller i en blender. Tilsett en klatt smør og smak til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Arme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er en fin måte å få brukt opp tørt brød eller loff på. En kuriositet, er at de også serveres i Andorra, og kalles Torrijas.
4 egg
4 dl melk
1 ts salt
2 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ts kanel
8 skiver brød eller loff
6 ss smør til steking
Visp sammen egg, melk, sukker, kanel, kardemomme og salt. Skjær brød eller loff i skiver. Legg skivene i et fat med litt kanter, hell på eggeblandingen og la den trekke inn i skivene.
Smelt smør i stekepanna på middels varme og stek skivene på begge sider til de får fin farge. Server arme riddere med syltetøy, lønnesirup eller som jeg har gjort her, dryss på sukker og kanel.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.