Sveitsisk mat er påvirket av fransk, tysk og norditaliensk mat. Sveits har historie som et landbruksland. Det gjør at tradisjonelle retter ofte inneholder vanlige ingredienser, som poteter og ost. Noen av de mest kjente matrettene er raclette, fondue, rösti og müsli.
Oppskrifter fra Sveits:
- Apfelstrudel med eple- og kanelsaus
- Apfelstrudel med hjemmelaget vaniljeis
- Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi
- Fondue – frem fra glemselen
- Gulasjsuppe
- Hjemmelagd müsli
- Hugo
- Kylling i sennepssaus
- Luftig og kjempegod loff
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Pikekyss
- Raclette
- Rösti (røsti)
- Røsti med beter
- Snitsel med pommes noisettes og kaperssmør
- Snitsel med spennende potetsalat
- Spinatsuppe
- Syltet rødløk
- Wienersnitsel