Paprikasaus til hvit fisk

Paprikasaus til hvit fisk er laget av grillet paprika og kan også egne seg til hvitt kjøtt, om du erstatter fiskefond med kyllingfond.  Det er godt med litt variasjon på tilbehøret til fisk. Denne sausen passer til hvit fisk og er passe til 4 personer.

2 store paprika

1 finhakket rødløk

1 ss olivenolje

2 ts tørket persille

1 dl rødvin

1 laurbærblad

3-4 dråper tabasco

1 ts fiskefond

1 dl fløte

Salt og pepper

Sett ovnen på fullt. Kutt paprikaen i to på langs, skjær av bunnen og toppen og fjern frøene. Legg paprikaene på en rist, dekket med aluminiumsfolie og sett dem i ovnen. Følg med og snu dem underveis så de blir jevnt grillet. De skal få sorte flekker. Ta ut paprikaene, og dra av skallet.

Mos paprikaene med en stavmikser. Stek løken myk i en liten kjele, og tilsett den moste paprikaen, vin, laurbær og persille. La det koke i 10 minutter, tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

Paprikasaus til hvit fisk
Paprikasaus til hvit fisk

 

Du finner mange spennende sausoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese