Påskekake

Påskekake smaker godt, både til kaffen og som dessert. Den er laget med mandelbunn og eggekrem og jeg synes det er morsomt å pynte den.

300 g malte mandler

300 g melis

8 eggehviter

Visp eggehvitene litt og bland alle ingrediensene samme. Fordel i 2 små, smurte kakeformer og stek på 180 grader, litt nedenfor midten av ovnen i 30 minutter.

Eggekrem:

8 eggeplommer

2 dl fløte

4 ts vaniljesukker

200 g sukker

200 g smør

Bland eggeplommer, fløte, vaniljesukker  og sukker i en kjele. Kok opp under stadig omrøring og la det koke i noen få minutter, så det tykner litt.

Avkjøl litt og rør inn kaldt smør.

Sjokoladepynten:

100 g mørk kokesjokolade

100 g hvit kokesjokolade

Gul kakestrøssel/pynt

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Hell den utover en stekeplate kledd med bakepapir. Dryss over strøssel og sett kaldt, så det er skikkelig stivnet, før du løsner forsiktig og brekker i ønskede stykker

Montering:

Legg den første bunnen på fat, legg på ca. 1/3 av kremen. Legg på den andre bunnen og fordel resten av kremen oppa og rundt kanten. Legg marsipanegg og mandelegg på toppen. Sett sjokoladepynten rundt kanten og trykk den lett fast.

Påskekake
Påskekake

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese