Påskekake smaker godt, både til kaffen og som dessert. Den er laget med mandelbunn og eggekrem og jeg synes det er morsomt å pynte den.
300 g malte mandler
300 g melis
8 eggehviter
Visp eggehvitene litt og bland alle ingrediensene samme. Fordel i 2 små, smurte kakeformer og stek på 180 grader, litt nedenfor midten av ovnen i 30 minutter.
Eggekrem:
8 eggeplommer
2 dl fløte
4 ts vaniljesukker
200 g sukker
200 g smør
Bland eggeplommer, fløte, vaniljesukker og sukker i en kjele. Kok opp under stadig omrøring og la det koke i noen få minutter, så det tykner litt.
Avkjøl litt og rør inn kaldt smør.
Sjokoladepynten:
100 g mørk kokesjokolade
100 g hvit kokesjokolade
Gul kakestrøssel/pynt
Smelt kokesjokoladen over vannbad. Hell den utover en stekeplate kledd med bakepapir. Dryss over strøssel og sett kaldt, så det er skikkelig stivnet, før du løsner forsiktig og brekker i ønskede stykker
Montering:
Legg den første bunnen på fat, legg på ca. 1/3 av kremen. Legg på den andre bunnen og fordel resten av kremen oppa og rundt kanten. Legg marsipanegg og mandelegg på toppen. Sett sjokoladepynten rundt kanten og trykk den lett fast.
![Påskekake Påskekake](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1050304-scaled.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.