Langtidsstekt lammestek

Langtidsstekt lammestek er en klassiker, men tilbehøret i denne oppskriften er ikke like vanlig. Når jeg bruker kjøtt som ikke er så mørt fra naturens side, langtidssteker jeg det gjerne på lav temperatur. Det gjør at kjøttet nesten faller fra hverandre og blir helt fantastisk.

Langtidsstekt lammestek:

Denne lammesteken har jeg krydret med rosmarin, timian, salt og pepper. Jeg har lagt den i en ildfast form, helt på ca. 5 dl vann, dekket den med aluminiumsfolie og stekt den i ovnen på 80 grader i 26 timer. Jeg har helt over litt av kraften ca. en gang i timen, utenom da jeg sov. Resultatet er saftig og mørt.

Kraften fra lammet har jeg brukt i sausen:

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

3 dl av lammekraften

2 pk sopp (aroma og sjampinjong)

2 dl rødvin

1 kvast finhakket rosmarin

2 laurbærblader

3/4 ltr fløte

Salt og pepper

Brun løken i smør, tilsett hvitløk og sopp og brun den i løkblandingen. Tilsett rødvin og la det koke inn til det halve, før du tilsetter lammekraft, rosmarin, laurbærblader og fløte. La det koke til sausen får fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Søtpotetmos:

Du finner oppskrift på søtpotetmos HER.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

Hell litt rapsolje i en ildfast form. Skrell og del grønnsaker i terninger og løk i båter. Jeg har brukt rødbeter, polkabeter, hvitbeter, persillerot og sellerirot. Risle over litt rapsolje og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene på 200 grader i 1 time. Rør hvert kvarter, så grønnsakene blir jevnt bakt.

Servering:

Langtidsstekt lammestek serveres med søtpotetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker og den smakfulle soppsausen. Pynt gjerne med litt friske urter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese