Pasta med biff og gremolata

Pasta med biff og gremolata

Pasta med biff og gremolata er knallgodt. Gremolataen er kald og røres inn i retten ved servering, så den blir lun og god. Gremolata er en italiensk blanding av bl.a. finhakkede urter, som passer til både kjøtt- og fiskeretter.

Gremolata:
  • 1 pk bladpersille, finhakket
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 2 finstrimlede vårløk
  • 1 lite glass kapers, skylt med vann og godt avsilt
  • 2 dl mangoeddik
  • 1 dl sitronolje
  • 1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.

Biffen:
  • 4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la dem ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne eller på grillen. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

Om du vil tilberede biffen i sous vide, finner du temperatur og tid fr de forskjellige stykningsdelene her.

  • Rå/lite stekt: 55 grader
  • Medium/medium+: 60-65 grader
  • Godt stekt: 70 grader

La biffene hvile i noen minutter før du deler den opp, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

Pastaen:

Beregn 75 – 100 g tørr pasta per porsjon og kok den etter anvisning på pakken. Hell av vannet og rør inn halvparten av gremolataen.

Servering:
  • Pasta
  • Gremolata
  • Pinjekjerner, ristet i tørr panne
  • Høvlet parmesan (bruk ostehøvel)

Jeg liker å servere denne retten på et stort fat, som alle kan forsyne seg fra.

Legg pastaen nederst på fatet, deretter kjøttet i skiver. Fordel gremolataen over, dryss over pinjekjerner og til slutt parmesan.

 

Pasta med biff og gremolata
Pasta med biff og gremolata

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar