Pasta med biff og gremolata er knallgodt. Gremolataen er kald og røres inn i retten ved servering, så den blir lun og god. Gremolata er en italiensk blanding av bl.a. finhakkede urter, som passer til både kjøtt- og fiskeretter.
Gremolata:
- 1 pk bladpersille, finhakket
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1 rød chili, finhakket
- 1/2 finhakket rødløk
- 2 finstrimlede vårløk
- 1 lite glass kapers, skylt med vann og godt avsilt
- 2 dl mangoeddik
- 1 dl sitronolje
- 1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du tilbereder resten.
Biffen:
- 4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la dem ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne eller på grillen. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:
Om du vil tilberede biffen i sous vide, finner du temperatur og tid fr de forskjellige stykningsdelene her.
- Rå/lite stekt: 55 grader
- Medium/medium+: 60-65 grader
- Godt stekt: 70 grader
La biffene hvile i noen minutter før du deler den opp, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.
Pastaen:
Beregn 75 – 100 g tørr pasta per porsjon og kok den etter anvisning på pakken. Hell av vannet og rør inn halvparten av gremolataen.
Servering:
- Pasta
- Gremolata
- Pinjekjerner, ristet i tørr panne
- Høvlet parmesan (bruk ostehøvel)
Jeg liker å servere denne retten på et stort fat, som alle kan forsyne seg fra.
Legg pastaen nederst på fatet, deretter kjøttet i skiver. Fordel gremolataen over, dryss over pinjekjerner og til slutt parmesan.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.