Pinnekjøtt med kålrabistappe og Utasundsaus

Pinnekjøtt med kålrotstappe og Utasundsaus

Pinnekjøtt med kålrabistappe og Utasundsaus er en perfekt kombinasjon. Sausen er både søtlig og syrlig, noe som kompletterer det fete og salte pinnekjøttet på en helt utmerket måte.

Pinnekjøttet:

Pinnekjøttet vannes ut etter anvisningen på pakken. Jeg liker å vanne det ut i 2 døgn, før det dampes i kjele med bjørkepinner og vann i minimum 3 timer, gjerne lenger.

Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legger du det i langpanne, sammen med vossakorv og setter det i ovnen i ca. 30 minutter, så det får fin farge.

Kålrabistappen:

Kålrabistappen lager du mens pinnekjøttet koker.

1 stor  kålrot i terninger

2 gulrøtter i terninger

1 øse pinnekjøttkraft

1 god klatt smør

1/2 ts malt muskatnøtt

Fløte

Pepper

Kok kålrotterninger og gulrotterninger møre i vann. Hell av vannet, moser kålrot og gulrot og tilsett pinnekjøttkraft, en god klatt smør, muskatnøtt og fløte til den er passe tykk. Smak til med pepper.

Utasundsaus - sirupssaus
Utasundsaus – sirupssaus
Utasundsaus :

1 boks seterrømme

3 dl kraft fra pinnekjøtt

3 ss sirup

Kok seterrømmen i 5 minutter, før du tilsetter pinnekjøttkraft og sirup og koker videre i 10 minutter. Smak til med litt pepper og server.

Pinnekjøtt med kålrotstappe og Utasundsaus
Pinnekjøtt med kålrotstappe og Utasundsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.