Pinnekjøtt med kålrabistappe og Utasundsaus er en perfekt kombinasjon. Sausen er både søtlig og syrlig, noe som kompletterer det fete og salte pinnekjøttet på en helt utmerket måte.
Pinnekjøttet:
Pinnekjøttet vannes ut etter anvisningen på pakken. Jeg liker å vanne det ut i 2 døgn, før det dampes i kjele med bjørkepinner og vann i minimum 3 timer, gjerne lenger.
Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legger du det i langpanne, sammen med vossakorv og setter det i ovnen i ca. 30 minutter, så det får fin farge.
Kålrabistappen:
Kålrabistappen lager du mens pinnekjøttet koker.
1 stor kålrot i terninger
2 gulrøtter i terninger
1 øse pinnekjøttkraft
1 god klatt smør
1/2 ts malt muskatnøtt
Fløte
Pepper
Kok kålrotterninger og gulrotterninger møre i vann. Hell av vannet, moser kålrot og gulrot og tilsett pinnekjøttkraft, en god klatt smør, muskatnøtt og fløte til den er passe tykk. Smak til med pepper.

Utasundsaus :
1 boks seterrømme
3 dl kraft fra pinnekjøtt
3 ss sirup
Kok seterrømmen i 5 minutter, før du tilsetter pinnekjøttkraft og sirup og koker videre i 10 minutter. Smak til med litt pepper og server.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.