Pizza med salami

Denne italienske pizzaen har enkle, rene smaker, som de fleste kan like. Salamien og basilikumen legges på etter steking. Pizzabunnen kan med fordel lages kvelden før.

Bunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1/2 pk pizzagjær

1 ts salt

1 ts sukker

1 ss olivenolje

1 ss honning

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet for å sikre at bunnen blir sprø og gjennomstekt.

Pizzasaus:

Det er smart å lage er stor porsjon med pizzasaus, fordele i bokser og fryse ned, så det er lettvint senere. Om du tar den opp når du starter på deigen og setter den på kjøkkenbenken, er den tint når du skal bruke den.

1 boks hakkede tomater fra Mutti

1 finhakket løk

1 laurbærblad

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

1/2 ts pepper

5 dråper tabasco

1 ts knust fennikel

Alt blandes i en kjele og kokes lenge, gjerne en time eller mer.

Pizzaen:

Pizzabunn

Pizzasaus

Revet ost, gjerne flere slag og gjerne vellagret

Italiensk salami

Sort oliven i skiver

Basilikum, gjerne både grønn og rød

Parmesan

God olivenolje

Smør på pizzasaus, dryss over osten og fordel oliven utover. Pizzaen stekes i ovnen på den høyeste temperaturen du har, til den er gyllen og fin. Ta pizzaen ut av ovnen og legg på salami og basilikum. Dryss over revet parmesan og risle over litt olivenolje.

Du finner mange spennende pizzavarianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese