Porsjonspizza med skinke og oliven

Noen ganger kan det være kjekt med porsjonspizza og denne oppskriften er passe til 4 pizzaer. Om du ikke synes oliven smaker så godt, skjær dem i ekstra tynne skiver, så blir de nesten som et krydder.

550 g mel, helst tipo 00

1/2 pk pizzagjær

1 ts salt

1 ts sukker

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann. Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken.

Del deigen i 4 før du trykker/kjevler ut og la de etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Stek bunnene på høy temperatur i noen få minutter, før du tar på fyllet.

Pizzasaus:

Det er smart å lage er stor porsjon med pizzasaus, fordele i bokser og fryse ned, så det er lettvint senere. Om du tar den opp når du starter på deigen og setter den på kjøkkenbenken, er den tint når du skal bruke den.

1 boks hakkede tomater fra Mutti

1 finhakket løk

1 laurbærblad

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

1/2 ts pepper

5 dråper tabasco

1 ts knust fennikel

Alt blandes i en kjele og kokes lenge, gjerne en time eller mer.

Minipizza med skinke og oliven

Pizzaen:
Smør er tynt lag med saus på bunnene. Legg på spekeskinke, oliven i skiver, minitomater, delt i to og basillikum. Dryss på revet ost, gjerne flere slag og gjerne vellagret, om du liker det.
Stek på full guffe i ovnen til den er gyllen og lekker.

Du finner flere oppskrifter på pizza her.

Du kan få tilsendt nyheter fra bloggen, ved å gå på forsiden og legge inn e-postadressen din. Du kan også følge meg på facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese