Provencalsk ratatouille er en tradisjonell grønnsaksrett, som serveres både varm, lun og kald, som tilbehør til middagen, eller som en selvstendig rett, med godt brød til. Ratatouille kan lages på to forskjellige måter. Enten at hver grønnsak tilberedes separat og blandes til slutt, eller som denne, hvor alt lages i samme gryte. Ratatouil smaker enda bedre, når du varmer den neste dag og smakene har fått satt seg.
2 auberginer i terninger
2 paprikaer, gjerne to forskjellige farger, i terninger
4 squash i terninger
6 tomater i terninger
2 løk i grovhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 laurbærblad
1 klype paprika
2 timiankvister
1 ss tomatpuré
1 klype salt
2 ss olivenolje
Fres løk og aubergine i 3 minutter i oljen på høy temperatur. Tilsett paprika og stek i 2 minutter til, på høy varme. Tilsett deretter squash, tomater, hvitløk, tomatpuré, timian og laurbærblad, salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter, med lokk, og ta deretter uten lokk og kok i 30 minutter (avhengig av størrelsen på bitene) på middels varme. Smak til med salt og pepper.
Tips til variasjoner:
5 minutter før servering kan du legge til noen terninger chorizo. Du kan også drysse over litt revet parmesan. Hvis du har rester, varm opp og knekk et egg eller to og sett på lokk, til eggene er ferdige. Du kan også bruke restene til å lage en pai.

Du finner flere spennende og varierte retter fra Frankrike her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.