Reinsdyrhakk med potetlokk – sheperds pie er en super familierett, som passer både til hverdags og som søndagsmat. Pass på når du skal servere den til de minste, for potetlokket gjør at kjøttblandingen blir fryktelig varm, så la den stå og hvile litt før servering
- 400 g reinsdyrhakk (kjøttdeig av rein)
- 2 ss smør til steking
- 4 gulrøtter i små terninger
- 2 løk, finhakket
- 100 g erter
- Salt og pepper
Brun reinsdyrhakk og løk i smør i varm panne. Tilsett gulrøtter og la det stå på laveste varme under lokk, mens du koker potetmosen. Rør inn ertene, smak til med salt og pepper og hell blandingen over i en ildfast form.
Potetmos:
- 6 poteter, skrelt
- 100 g kremost med urter
- 2 ss fløte
- Salt og pepper
Kok potetene, mos dem og lag potetmos ved å blande inn kremost og fløte, smak til med salt og pepper. Fordel potetmosen over kjøttet.
Potettopping:
- 2 poteter
- 50 g revet smør
- 2 ss bladpersille, finhakket, til pynt
Del potetene i tynne skiver, med mandolin eller ostehøvel og dytt dem på skrå, litt ned i potetmosen, slik at de dekker alt. Riv over kaldt smør og stekes på 175 grader i ca. 40 minutter til potetene er møre og sprø på toppen.
Dryss over hakket persille og server alene eller med godt brød.

Du finner mange flere spennende og velsmakende matretter med vil her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.